Villa Batujimbar Photos

Check Availability


Villa Batujimbar comprises a series of mainly single-storey, thatched-roof pavilions spread throughout a beautiful garden featuring flat lawns and majestic trees.  At one end is Sanur’s golden-sand beach, separated by a hedge, and at the other a 20-metre swimming pool.  Towards the beach is a large bale living pavilion with plenty of comfortable seating, and an open-sided dining pavilion with a circular table for eight.  Close by is a courtyard garden where the 'water fountain' pavilion - which appears to float on a pond - offers another option for relaxation.  Lying even closer to the beach, the bale bengong (daydreaming pavilion) is blessed with awe-inspiring views of the sea, the island of Nusa Penida and the distant Mount Agung.

The centrally located single-storey longhouse comprises a fully equipped professional kitchen and a formal air-conditioned dining room with a table for 10, plus two generously-sized bedrooms with king-size beds and ensuite bathrooms fitted with standing showers.  Opposite this is another single-storey guesthouse containing two more spacious adjoining bedrooms furnished with king-size beds.  Each has an outdoor bathroom with a shower, and one boasts a private walled courtyard with a bale relaxation pavilion.  Flanking the pool is a two-storey pavilion with an open-fronted living space at ground level and two upper-floor bedrooms with king-size beds and a shared upstairs WC.  The bathrooms for both of these bedrooms are situated downstairs, each fitted with a shower and bathtub. 

A further suite, comprising a king-bedded room and a smaller room furnished with twin beds is housed in a modern building that stands near the entrance, away from the main villa.  These two rooms share a bathroom and are ideal for a family, or three or four children sharing.  This area is also the location of the tennis court.  All bedrooms at Batujimbar are equipped with air-conditioning and satellite-channel TVs.

Finally, presiding over the pool and gardens and encircled by a pretty pond is the grand, brick-built Lembu bale.  Accessed by impressive flights of stairs on either side, this classic-styled pavilion has open sides and a roof supported by gilded wooden pillars.  The charming living area, furnished with colonial-style cane chairs, coffee tables and a cane sofa, occupies the upper floor of this fascinating building, which is embellished with wooden statues and completed with a pair of stone carved pigs sitting astride plinths at either end.

Please wait...
sign up for a slice of heaven
sign in with facebook or

No thanks, holidays are not for me